E-mail Facebook LinkedIn Google+ YouTubeHKZ

Dagbesteding

't Heem biedt thuiszorg, zodat u in uw omgeving blijft wonen met ondersteuning daar waar het nodig is. Een andere mogelijkheid van 't Heem is een dagprogramma voor mensen met geheugenproblemen. U blijft thuis wonen, maar kunt enkele dagen of dagdelen in de week verblijven in de zorglocatie in Udenhout, Berkel-Enschot, Haaren of Helvoirt. 't Heem biedt u binnen dit programma structuur, professionele begeleiding en verzorging. Daarnaast kunt u deelnemen aan activiteiten die bij u passen. In onze zorglocatie nemen we die dagen of dagdelen dus de verzorging en begeleiding over van uw partner en/of mantelzorger.

Wat is dagbesteding?

Bij lichte tot matige dementie hebben mensen steeds meer moeite om zelf structuur aan hun dag te geven. Bij 't Heem krijgt u dan in een groep van tien tot twaalf ouderen zeven dagen per week persoonlijke en gestructureerde aandacht.

Een vast team van medewerkers zorgt voor aangename en zinvolle dagbesteding. De activiteiten stemmen we zoveel mogelijk af op uw persoonlijke interesses, wensen en mogelijkheden. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan spelletjes, beweging, geheugentraining, huishoudelijke karweitjes, muziek, voorlezen en koken.

Langer zelfstandig

Dagbesteding helpt u op een zinvolle manier invulling te geven aan uw dag. U blijft op deze manier actief en zoveel als mogelijk zelfstandig. Verhuizen naar een verpleeghuis kan zo uitgesteld of zelfs voorkomen worden.

Zorgdossier

Elke deelnemer aan de dagbesteding krijgt een eigen zorgdossier. Hierin leggen onze medewerkers informatie vast over het verloop van uw dag. Deze rapportages gebruiken we om goed over te kunnen dragen aan collega’s en voor tussentijdse evaluaties. Zo houden we precies bij hoe het met u gaat en kunnen we nog beter rekening houden met uw wensen. Het zorgdossier bevat ook een zorgplan, waarin de afspraken over de zorg die u ontvangt zijn opgenomen.

Familie van harte welkom

Uw familie is van harte uitgenodigd om te helpen bij uw begeleiding. We stellen het erg op prijs als uw familieleden regelmatig op bezoek komen en deelnemen aan onze activiteiten.

Zorgboerderij Ons Erf

De dagbesteding bieden wij aan in onze zorglocaties. Daarnaast kunt u dagbesteding volgen bij zorgboerderij Ons Erf. 

Meer informatie

Voor meer informatie over dagbesteding van 't Heem neemt u contact op met onze wijkverpleegkundigen via 06 - 2700 3387 of thuiszorg@remove-this.t-heem.nl:

Dominique Monod de Froideville, wijkverpleegkundige

Telefoonnummer 06 - 2700 3387

E-mail: thuiszorg@remove-this.t-heem.nl

Katrien Roijers, wijkverpleegkundige

Telefoonnummer 06 - 2700 3387

E-mail: thuiszorg@remove-this.t-heem.nl