E-mail Facebook LinkedIn Google+ YouTubeHKZ

Kleinschalig Wonen

Woonzorgcentrum de Eikelaar biedt verpleeghuiszorg voor dementerenden aan in de vorm van kleinschalig wonen. Kleinschalig wonen is bedoeld voor mensen met dementie. De bewoners hebben allemaal een privévertrek dat ze naar eigen smaak kunnen inrichten met alles wat hen dierbaar is. In de gemeenschappelijke woonkamer vinden ze hartelijkheid, warmte, gezelligheid en genoeg te doen.
De bewoners voeren een huishouden, net als thuis. Onze kundige medewerkers ondersteunen ze daarbij. Er worden boodschappen gedaan voor de maaltijden die medewerkers samen met de bewoners samenstellen en bereiden. Er is alle ruimte om hobby’s uit te oefenen. Bewoners worden niet langer geconfronteerd met hun zwaktes, maar met de vele dingen die ze nog wel kunnen.

Voor wie?

Kleinschalig wonen is bedoeld voor mensen met dementie. Mensen met dementie kunnen angstig of verdrietig zijn, zich terugtrekken of onvoorspelbaar reageren. Hun emoties en gevoelens vragen extra aandacht. Aandacht die onze medewerkers met veel liefde geven.

Kleinschalig en vrij

Door de kleinschalige opzet – maximaal zeven bewoners delen een woonkamer – raken bewoners nauw betrokken bij het dagelijks leven. Er is alle ruimte voor persoonlijke vrijheden. Wie wat langer wil slapen, kan wat langer blijven liggen. Wie niet van spruitjes houdt, krijgt die ook niet te eten. 

Zoals thuis

Een vertrouwde omgeving, vol vertrouwde gezichten biedt houvast en geeft een veilig gevoel. Dat is wel zo belangrijk wanneer onthouden en herinneren steeds moeilijker wordt. Daarom lijkt het leven in de gemeenschappelijke woonruimtes van de Eikelaar op dat van thuis. De bewoners hebben daar baat bij.

Persoonlijke zorg

Onze medewerkers dragen geen witte jassen, maar gewoon normale kleren. Ze zijn dagelijks te gast in het leven van de bewoners en gedragen zich ook zo. Tegelijkertijd bieden ze natuurlijk zeer hoogwaardige zorg en houden ze de gezondheid van bewoners nauwlettend in de gaten.

Meer informatie

Voor meer informatie over intensieve zorg neemt u contact op met de zorgadviseur via zorgadviseur@remove-this.t-heem.nl of:

Ivette Slaghuis, zorgadviseur

Telefoonnummer: 06 - 2051 1209

Rineke Vugs, zorgadviseur

Telefoonnummer: 06 - 5129 6320