Wijkverpleging

Ouder worden is soms lastig. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Heeft u, of een familielid, hulp nodig bij de dagelijkse verzorging en/of verpleging? Of heeft u behoefte aan meer structuur en begeleiding? De professionele en betrokken zorgverleners van ‘t Heem ondersteunen u graag.

Met ’t Heem is de gewenste hulp altijd dichtbij

De wijkverpleging van ’t Heem voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en sluit aan op uw wensen. Met zorg en aandacht bieden wij u de persoonlijke verzorging, verpleging en/of begeleiding die u nodig heeft.

De medewerkers van het wijkteam in uw dorp helpen u bij uw persoonlijke verzorging, zoals wassen en aankleden of bij het aantrekken van steunkousen.

Het wijkteam van 't Heem is gekwalificeerd om complexe verpleging te bieden. Zij kunnen verpleegtechnische handelingen verrichten, zoals het verzorgen van (operatie)wonden of een stoma, geven van injecties, katheters inbrengen en verwijderen en vloeistof via een infuus toedienen.

De medewerkers van ons wijkteam kunnen u begeleiden in uw dagelijks leven. Bijvoorbeeld door

  • een luisterend oor te bieden bij rouw en verdriet;
  • uw vragen te beantwoorden over ziekten en gezondheid of
  • een plan te maken om grip te krijgen op het dagelijks leven.

Uw begeleider ondersteunt u en denkt mee over een passende daginvulling. Wanneer u veel zorg nodig heeft, helpt de begeleider u om de baas te blijven over uw eigen leven.

Loopt iets naar tevredenheid?
Bent u tevreden over de zorg bij u thuis en de dienstverlening van de wijkverpleging? Wij vinden het fijn als u ons dat laat weten.
Uw kunt uw waardering kenbaar maakt via ZorgkaartNederland. U helpt daarmee ook anderen die aangewezen zijn op professionele zorg, bij het maken van een goede keuze uit de zorgaanbieders.

Waardeer mij

Loopt iets niet naar tevredenheid?
U kunt uw ongenoegen kenbaar maken. Het liefst natuurlijk eerst bij uw vaste contactpersoon of andere betrokken medewerkers. Dan kunt u in gesprek gaan om samen een oplossing te vinden.

Zorg naar uw wens

Bij 't Heem gaan we uit van wat u wél kunt. We helpen als het u zelf niet meer lukt. Wij stellen de zorg af op uw wensen. Dat doen we vanzelfsprekend in overleg met u.
Het is fijn om in uw eigen vertrouwde woning te blijven. Wij ondersteunen u, zodat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt wonen.

Wijkteam Haaren
Wijkteam Haaren

Zorg Pakket Thuis

Samen met u kijken we welke vorm van wijkverpleging u nodig heeft. Bij langdurige zorg van ‘t Heem thuis kunt u kiezen voor het Zorg Pakket Thuis of onderdelen daarvan. Zo ontvangt u precies de zorg die u nodig heeft.

Van aanvraag tot start van de zorg

Wijkverpleging aanvragen
Huisbezoek
Zorgplan
Start zorg

Wijkverpleging aanvragen

U kunt zorg aan huis aanvragen via het formulier, mail of telefonisch:
aanvraagformulier
06 – 2700 3387
wijkverpleging@t-heem.nl

Ontvangt u al zorg van ’t Heem? Dan kunt u natuurlijk ook direct contact opnemen met uw contactpersoon. Onze wijkverpleegkundigen stellen de zorgindicatie voor de zorgverzekeraar.

Vraagt uw huisarts of een medisch specialist van een zorginstelling wijkverpleging voor u aan? Dan nemen wij contact met u op, zodra wij deze aanvraag ontvangen hebben.

Huisbezoek

De wijkverpleegkundige komt bij u thuis voor een gesprek. Hierin kan zij uw vragen beantwoorden en de mogelijkheden voor de Wijkverpleging van ’t Heem met u doornemen. Hij/zij kan u adviseren welke zorg u nodig heeft passend bij uw wensen en behoeften. Komt u in aanmerking voor zorg in huis? Dan kan de wijkverpleegkundige de indicatie stellen en voor u regelen.

Zorgplan

Als u in aanmerking komt voor zorg aan huis, stellen wij samen met u een zorgplan op. In dit zorgplan staat beschreven welke zorg u nodig heeft en welke afspraken we maken over de zorg. Zo hebben wij alle informatie bij elkaar en weten we precies welke zorg wij moeten leveren. Als het zorgplan is opgesteld, laten wij u het zorgplan lezen. Als u akkoord gaat met de inhoud, ondertekenen we het zorgplan.

Start zorg

’t Heem werkt met wijkteams in Berkel-Enschot, Biezenmortel, Haaren, Helvoirt en Udenhout. Als u acuut zorg nodig heeft, krijgt u zo snel mogelijk zorg aan huis van het wijkteam in uw dorp. In andere gevallen ontvangt u binnen 1-5 dagen de zorg die u nodig heeft.

Skip to content