Dagbesteding

Een fijne dag

Zou u graag wat meer aanspraak hebben? Heeft u behoefte aan meer structuur in uw dag? Wilt u uw mantelzorger ontzorgen? In de woonzorglocaties van ‘t Heem kunt u deelnemen aan dagbesteding. Daar ontmoet u andere 55-plussers uit uw omgeving voor een prettige dag. U bent van harte welkom.

Koffie, gezelligheid, creatief bezig zijn, bewegen of een spelletje doen. Onze dagbesteding biedt voor ieder wat wils. Het precieze programma stellen we in overleg met u samen. U kunt op dinsdag en/of donderdag deelnemen. Dit kan een hele of een halve dag zijn. U kunt ook gebruik maken van de maaltijd.

Persoonlijke aandacht

Een vast team van medewerkers zorgt voor een aangename en zinvolle dagbesteding. De groep bestaat uit maximaal twaalf personen. De activiteiten stemmen we zoveel mogelijk af op uw persoonlijke interesses, wensen en mogelijkheden.

Langer zelfstandig

Dagbesteding helpt u op een zinvolle manier invulling te geven aan uw dag. Zo blijft u actief en zoveel als mogelijk zelfstandig. Verhuizen naar een verpleeghuis kan daardoor uitgesteld of zelfs voorkomen worden.

Mensen met ernstige geheugenproblemen kunnen deelnemen aan de dagbesteding in een van onze huiskamerprojecten. U sluit dan aan bij bewoners van de intramurale zorg.

Zorgboerderij Ons Erf

't Heem werkt samen met Zorgboerderij Ons Erf in Udenhout.
 

Van Aanmelden tot start van de Dagbesteding

Aanmelden voor dagbesteding
Kennismaking en ondersteuningsplan
Kosten en vergoedingen
Zo ziet de dag eruit

Aanmelden voor dagbesteding

Dagbesteding is voor iedereen van 55 jaar en ouder die behoefte heeft aan ondersteuning en/of een zinvolle invulling van de dag. Deelnemen wordt betaald of vergoed via een WLZ-indicatie (Zorg Pakket Thuis), een PGB, een WMO-indicatie of door uzelf.

Wilt u deelnemen aan dagbesteding bij ’t Heem?
Voor meer informatie en/of aanmelden neemt u contact op met onze wijkverpleegkundigen. Dat kan via het formulier, telefonisch of per mail:

Wijkverpleegkundigen Dominique Monod de Froideville en Katrien Roijers.
Formulier aanvragen zorg of diensten
06 – 2700 3387
wijkverpleging@t-heem.nl

Wanneer u zich heeft aangemeld, nodigt een van onze wijkverpleegkundigen u uit voor een gesprek. Zij bekijkt welke locatie het beste bij u past. Zo nodig maakt zij ook een berekening van de kosten en vergoedingen van de dagbesteding.

Kennismaking en ondersteuningsplan

Als u besluit deel te nemen aan de dagbesteding, heeft u een kennismakingsgesprek met de medewerker Welzijn. Samen bespreekt u op welke dag(en) of dagdelen u naar de dagbesteding komt. Het precieze programma stelt u in overleg samen. Ook maakt u gezamenlijk een ondersteuningsplan. Daarin staan o.a. afspraken over persoonlijke wensen, zorg en vervoer.

Bovendien neemt de medewerker Welzijn u diverse administratieve zaken uit handen, zoals het invullen van de benodigde documenten en het aanmelden bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Kosten en vergoedingen

Deelname wordt betaald of vergoed via een WLZ-indicatie (Zorg Pakket Thuis), een PGB, WMO-indicatie of door uzelf.

U heeft een WLZ-indicatie
De vergoeding is afhankelijk van de indicatie en wordt altijd persoonlijk afgesteld. De wijkverpleegkundige van ’t Heem kan u daarbij helpen.

U heeft een Persoonsgebonden budget (PGB)
Heeft u een PGB? Dan kijkt onze wijkverpleegkundige, in overleg met u, naar de betalingsmogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om de dagbesteding vanuit het PGB of zelf te betalen.

U heeft een WMO-indicatie
De kosten voor deelname aan dagbesteding worden deels vergoed. De gemeente vraagt een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen. Deze eigen bijdrage berekent u op de website van het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

U heeft geen indicatie of PGB
De kosten voor deelname aan dagbesteding zijn voor eigen rekening. De kosten hiervoor bedragen €50,- per dagdeel (dit is 3 uur). Dit is exclusief kosten voor de maaltijd. U kunt in het restaurant van ‘t Heem een warme maaltijd of een broodje gebruiken. Aan u de keuze.

Zo ziet de dag eruit

Op dinsdag en/of donderdag kunt u deelnemen aan dagbesteding. Deze vindt plaats in een van de woonzorglocaties van ’t Heem. De dag duurt van 10.00 – 16.00 uur.

  • Om 10.00 uur ontvangen een medewerker en vrijwilliger van ’t Heem u met koffie of thee;
  • Daarna start het programma. Dit is iedere dag anders. U kunt bijvoorbeeld meedoen aan jeu-de-boules, een gezelschapsspel, geheugenfitness of een wandeling maken. Natuurlijk is er volop gelegenheid voor een praatje;
  • Rond de middag eten we samen in het restaurant van ’t Heem;
  • ‘s Middags kunt u uitrusten, naar buiten gaan of bijvoorbeeld lezen en aansluitend meedoen aan een activiteit;
  • We eindigen om 16.00 uur. Indien nodig wordt u thuisgebracht.

Ga naar de inhoud