E-mail Facebook LinkedIn Google+ YouTubeHKZ

Huurbetaling

De huur wordt maandelijks via automatische incasso afgeschreven. De huur betaalt u maandelijks vooraf. Met het machtigingsformulier geeft u 't Heem toestemming om de huur automatisch af te schrijven.

Huurtoeslag

Iedereen in Nederland heeft recht op een betaalbare woning. Voor mensen met een laag inkomen bestaat de huurtoeslag, een tegemoetkoming in de huurkosten. Of u recht heeft op huurtoeslag hangt af van de huurprijs van uw woning, uw inkomen, uw gezinssituatie en uw leeftijd.

Hoe werkt het?

De huurtoeslag is een voorschot. U geeft een schatting van uw inkomen door aan de Belastingdienst. ’t Heem geeft de huurgegevens door aan de Belastingdienst (www.belastingdienst.nl). In het eerste kwartaal van het volgende jaar controleert de Belastingdienst of de gegevens kloppen. Dit gebeurt aan de hand van de aangifte Inkomstenbelasting. Heeft u meer verdiend? Dan moet u een deel van de toeslag terugbetalen. Heeft u minder inkomen dan verwacht? Dan krijgt u geld terug. Op de website van de Belastingdienst kunt u zelf een proefberekening maken voor uw huurtoeslag.

Wijzigingen in huurtoeslag

Verandert uw inkomen of uw gezinssituatie? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan de Belastingdienst. U kunt dit doen met het Wijzigingsformulier. De toeslag wordt dan door de Belastingdienst aangepast. Gaat u verhuizen en ontvangt u al huurtoeslag voor uw oude woning? Geef dan de gegevens van de nieuwe huurwoning door aan de Belastingdienst.

Huurtoeslag rechtstreeks overgemaakt naar huurder

Per 1 januari 2014 heeft een wijziging plaatsgevonden in de uitbetaling van de huurtoeslag. Voorheen kon u er voor kiezen om deze bij 't Heem binnen te laten komen, zodat huur en toeslag met elkaar verrekend konden worden. Dit is nu niet meer mogelijk; de huurtoeslag wordt door de Belastingdienst rechtstreeks overgemaakt op uw rekening. U ontvangt dus enerzijds de toeslag en betaalt dus anderzijds de huur, op dezelfde wijze zoals dit ook bij kinderopvangtoeslag en zorgtoeslag het geval is.

Rekenhulp voor uw woonlasten

Inzicht in uw woonlasten in belangrijk. Past uw woning bij uw persoonlijke financiële situatie, blijft er nog wel geld over om andere dingen te doen? Of is het misschien toch beter een goedkopere woning gaan zoeken? Op de website van Woning in Zicht vindt u een rekenhulp, die u hierin inzicht geeft. Handig!

Klik hier om direct naar de Rekenhulp Woonlasten in Zicht te gaan.

Huurverhoging

Jaarlijks, op 1 juli, verhoogt woonstichting ’t Heem de huur. Dat is nodig voor investeringen in bestaande woningen, nieuwbouw en leefbaarheid. Wij streven hierbij naar een evenwichtige prijs-kwaliteitverhouding.

Voor huurwoningen geldt een maximale huurverhoging. Elk jaar stelt de overheid vast met welk percentage de huren maximaal omhoog mogen. Na huurverhoging mag de huurprijs niet hoger zijn dan de maximale huurprijs voor uw woning. Het puntensysteem (woningwaarderingsstelsel) bepaalt wat de maximale huurprijs van uw huurwoning mag zijn.

Huurachterstand

Financiële problemen zijn in deze tijd niet ondenkbaar. Trek op tijd aan de bel als u er zelf niet uitkomt. Neem contact op met een woonconsulent van ’t Heem via telefoonnummer 013 - 522 9200. Samen met u kijken we hoe we huurachterstand kunnen voorkomen, of een oplossing zoeken wanneer u een huurachterstand heeft.

Servicekosten

Servicekosten zijn het bedrag voor bijkomende diensten zoals de glasverzekering, de huismeester, het groenonderhoud en het schoonhouden van algemene ruimten in wooncomplexen zoals lift en trappenhuis. In sommige complexen vallen ook de kosten van gas, water en elektra onder de servicekosten. Om welke servicekosten het in uw geval gaat, staat vermeld in uw huurcontract.