Wijzigingen in de zorgalarmering

We hebben geconstateerd dat de inzet van techniek op gebied van alarmering aan vervanging toe is. De meest dringende reden is het feit dat per 1 september 2019 KPN stopt met de ondersteuning van de ISDN2-lijnen, waar we voor een groot deel nog gebruik van maken.

Een projectgroep is maanden geleden aan de slag gegaan om hier een juiste vervanging voor te vinden. In het onderzoek van deze groep zijn ze tot de conclusie gekomen dat er meer techniek met elkaar samenhangt die vervangen moet worden, denk aan telefonie en TV-diensten.
Dit is natuurlijk niet onze-core-business en daarom is het besluit genomen om deze diensten af te stoten.

Zorgstichting ’t Heem gaat voor personenalarmering samenwerken met FocusCura. Zij zijn specialist op het gebied van zorginnovaties en bieden daar meerdere tekomstbestendige oplossingen voor. Een van deze oplossingen is personenalarmering. Door gebruik te maken van elkaars expertise kunnen wij ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen. De personenalarmering van FocusCura beschikt over het kwaliteitskeurmerk voor persoonsgebonden alarmeringsdiensten van de branchevereniging WDTM (Wonen, Diensten en Techniek voor Mensen).

FocusCura gaat daarom de techniek van de alarmering van ’t Heem overnemen. Ook het beheer van de abonnementen en de automatische incasso van de personenalarmering neemt FocusCura op zich, zodat ‘t Heem zich kan concentreren op de zorgverlening en de professionele opvolging van de personenalarmering.

In de zomermaanden zullen we overgaan op het nieuwe systeem.

Lees hier meer over onze nieuwe personenalarmering

Skip to content