Word ook vrijwilliger! Draag bij aan een mooie oude dag. Bij 't Heem zijn meer dan 200 enthousiaste, betrokken vrijwilligers actief en daar zijn we heel blij mee. Als vrijwilliger lever je namelijk een belangrijke bijdrage aan het welzijn van onze cliënten. Ook jij kunt als vrijwilliger mensen in jouw dorp een mooie oude dag bezorgen.

Als vrijwilliger kun je onze cliënten de persoonlijke aandacht geven die ze verdienen. Mede dankzij jou worden mantelzorgers ontlast. Je kunt op allerlei manieren bijdragen. Door mee te helpen tijdens activiteiten, samen een kopje koffie te drinken of een wandeling te maken. Want zelfs het kleinste gebaar kan groots zijn.

Plezierig werken Als vrijwilliger maak je deel uit van een gezellig en hecht team. We vinden het belangrijk dat je zelf ook veel plezier hebt in het vrijwilligerswerk. Met een van onze vrijwilligerscoördinatoren bespreek je wat voor soort werk je graag wilt doen. Samen kijken we wat voor vrijwilligerswerk, bij jou het beste past.

Als vrijwilliger bij ’t Heem kun je langskomen voor een gezellig praatje of een kopje koffie; meehelpen in een van de restaurants van ’t Heem; activiteiten voor cliënten begeleiden zoals spelletjes, handwerken, zingen of bloemschikken; maatje zijn van van onze cliënten; wandelen, fietsen met de duofiets en/of bewegen samen met onze cliënten.

 

Vrijwilligerswerk, zo werkt het

Wij bieden je
Jij brengt
Meer informatie
Jij bent welkom als vrijwilliger

Wij bieden je

  • een plek in het hechte team van de zorglocaties van ’t Heem;
  • goede begeleiding. Je wordt ingewerkt door een medewerker en/of andere vrijwilliger;
  • een vaste vraagbaak. Je kunt altijd terecht bij de vrijwilligerscoördinator;
  • reiskostenvergoeding o.a. als je de auto gebruikt bij een activiteit op verzoek van de vrijwilligerscoördinator;
  • WA- en ongevallenverzekering tijdens de werkzaamheden;
  • scholing en bijeenkomsten voor vrijwilligers. Jaarlijks bekijken we welke onderwerpen relevant zijn.

’t Heem waardeert je inzet als vrijwilliger. Tijdens de jaarlijkse bedankdag voor vrijwilligers zetten we je graag in het zonnetje.

Jij brengt

  • Als vrijwilliger beschik je over een luisterend oor, een warm hart en geduld.  Vanzelfsprekend vind je het fijn om met ouderen om te gaan. Je bent mentaal en fysiek geschikt voor het werk;
  • Als vrijwilliger ben je er echt voor de mens. Je verleent geen zorg, dat doen onze zorgprofessionals;
  • We vragen geen diploma’s of specifieke opleiding. Wel vinden we het belangrijk dat je gemotiveerd bent. Voor sommige vrijwilligersfuncties gelden aanvullende eisen.

Meer informatie

Wil je weten of vrijwilligerswerk bij ‘t Heem iets voor jou is? Neem gerust contact op met een van onze vrijwilligerscoördinatoren.
Zij vertellen je graag meer over vrijwilligerswerk bij ’t Heem. Met hen kun je ook bespreken welk soort werk bij je zou passen en wat je graag wilt doen. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn voor jou.

Jij bent welkom als vrijwilliger

Interesse om vrijwilliger te worden bij ‘t Heem? Je bent van harte welkom om onze cliënten te ondersteunen en hen een fijne oude dag te bezorgen.

Meld je aan als vrijwilliger via het Sollicitatieformulier vrijwilligersvacature.

Geef daarop duidelijk aan wat welk vrijwilligerswerk je graag wilt doen en welke zorglocatie jouw voorkeur heeft. Een van onze vrijwilligerscoördinatoren neemt vervolgens contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Meer informatie, aanmelden of vragen over vrijwilligerswerk? Neem dan gerust contact op met een van onze vrijwilligerscoördinatoren.

Ga naar de inhoud