E-mail Facebook LinkedIn Google+ YouTubeHKZ

Personenalarmering

U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in uw eigen woonomgeving. Maar dan wel graag met de zekerheid dat u hulp krijgt als u plotseling in een noodsituatie terecht komt. Die zekerheid wordt u geboden als u gebruik maakt van personenalarmering. Personenalarmering is bestemd voor mensen die thuiswonend zijn en die verzekerd willen zijn van ondersteuning als deze onverwacht nodig is.

Hoe werkt personenalarmering?

Met personenalarmering bent u bij een plotselinge gebeurtenis zoals een val verzekerd van professionele hulp, of hulp van mantelzorgers, zo snel mogelijk. Met de alarmeringsapparatuur bereikt u, via één druk op de knop van uw hals- of polszender eenvoudig de zorgcentrale. Personenalarmering is er voor de onverwachte momenten en acute situaties waarin u hulp nodig heeft.

Twee soorten personenalarmering

Er zijn twee soorten personenalarmering mogelijk, namelijk:

1.     Sociale personenalarmering:

Hierbij wordt door de zorgcentrale contact gezocht met de contactpersoon die u vooraf zelf heeft doorgegeven. Mocht de eerste contactpersoon niet bereikbaar zijn, dan wordt een tweede of zelfs een derde contactpersoon ingeschakeld.

2.     Professionele personenalarmering:

Bij professionele personenalarmering zoekt de zorgcentrale contact met de zorgprofessionals van Zorgstichting ’t Heem.