Activiteitenprogramma

Bij ‘t Heem bent u altijd van harte welkom. Onze woonzorgcentra zijn een centraal ontmoetingspunt in het dorp. We organiseren er activiteiten voor bewoners waaraan ook u, als inwoner van het dorp, onder bepaalde voorwaarden kunt deelnemen. Informeer bij de welzijnscoördinator van de gewenste locatie naar de mogelijkheden.

Aandacht, activiteiten, gezelligheid

Bij ’t Heem kunt u, vlakbij huis, aansluiten bij activiteiten zoals Bewegen voor Ouderen, bingo en gezellig een kopje koffie of thee drinken met elkaar. U kunt er op een prettige manier uw hobby beoefenen, onder de mensen zijn en een praatje maken.

Natuurbeleving

Ouderen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren, vinden wij bij ’t Heem heel belangrijk. Veel van hen zijn opgegroeid in of wonen in de natuurrijke omgeving. Groen en buiten zijn dragen bij aan het welzijn van ouderen. Een mooie, groene omgeving bevordert ontmoeting en groene activiteiten kunnen eenzaamheid doorbreken.
Het filmpje ‘Natuur doet je goed’, dat mogelijk gemaakt is door de Stichting Vrienden van 't Heem en Nivo-Care, geeft een beeld van het plezier en ontspanning tijdens een gezamenlijke boswandeling door cliënten, mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers in Landgoed De Utrecht in Esbeek.

 

In samenwerking met IVN (Instituut voor Natuureducatie) hebben we gewerkt aan o.a. de deskundigheidsbevordering van onze medewerkers en vrijwilligers, het ontwikkelen van een groene dagbestedingskalender (natuurwandelingen, contact met dieren, etc.) en het maken van een omgevingsanalyse. Op alle vier woonzorglocaties is een Tuinkaart (dit voorbeeld is de Tuinkaart van Leyenhof) opgesteld en vinden er veel groene activiteiten en natuurwandelingen plaats.

Mode, muziek en meer

Naast de vaste activiteiten kunt u bij ons genieten van een (muziek)optreden of een feestavond. Regelmatig organiseren we bovendien een modeshow met een kleding of schoenenverkoop.

Meer informatie en aanmelden

Interesse om deel te nemen aan één of meer activiteiten van ’t Heem?
Neem dan contact op met onze welzijnsmedewerkers. Zij geven u graag meer informatie over de mogelijkheden.

Ga naar de inhoud