Versoepelingen stap 5

Het RIVM meldt een dalend aantal positieve coronabesmettingen. Ook het aantal ziekenhuisopnames neemt langzaam af. Dinsdag 14 september werden nieuwe versoepelingen aangekondigd door het kabinet. Deze gaan in vanaf 25 september. Hieronder lees je wat dat betekent voor ’t Heem.

Afschaffing anderhalve meter maatregel

De belangrijkste versoepeling is het loslaten van de anderhalve meter maatregel vanaf 25 september. Het advies blijft om elkaar de ruimte te geven. De 1,5 meter is natuurlijk een verstandige afstand.

Mondkapjes

Het staat cliënten die dat wensen uiteraard vrij om een mondkapje te dragen. Vindt u het prettig wanneer onze collega’s een mondkapje dragen wanneer zij u verzorgen of uw huis betreden, dan kunt u dat aangeven. We zullen deze wens uiteraard respecteren.

Activiteiten

In overleg met de afdeling welzijn zullen de activiteiten in onze woonzorglocaties weer voor grotere groepen te bezoeken zijn. Dit zal per locatie verder worden ingevuld.

Bezoekers restaurants

Vanaf 25 september is het coronatoegangsbewijs verplicht in de horeca. Er wordt door de overheid een uitzondering gemaakt voor horeca binnen een woon- en zorgomgeving zoals bij de restaurants van ’t Heem. Dit betekent dat u zonder coronatoegangsbewijs welkom bent in onze restaurants.

Eetmomenten en openingstijden restaurants

Op dit moment zijn er op de locaties, met uitzondering van Leyenhof, twee momenten dat er gegeten kan worden. Deze willen we vooralsnog handhaven. Wij werken dit in de komende periode verder uit.

Registratie bezoekers op de locaties van ‘t Heem

Mocht u een bezoek willen brengen aan een van onze locaties dan is registratie niet meer noodzakelijk en komt te vervallen. Ervaring leert ons dat dit niet noodzakelijk is voor goed bron- en contactonderzoek.

Basisregels blijven van kracht

Ondanks al dit positieve nieuws blijft het naleven van de basisregels in de strijd tegen het virus van groot belang. Laat u testen bij coronagerelateerde gezondheidsklachten.

Met deze laatste maatregelen zien wij met alle vertrouwen het najaar tegemoet!

Ga naar de inhoud