Tweede versoepeling

Binnen ’t Heem is inmiddels een ruime meerderheid van cliënten en medewerkers gevaccineerd. Dat geeft ons de mogelijkheid te kijken naar verdere versoepelingen van de coronamaatregelen die er bij ons zijn.

Hiervoor hebben we een Werkgroep Versoepelingen opgericht waarin ook de OR, Centrale Cliëntenraad en deskundige infectiepreventie vanuit het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis vertegenwoordigd zijn. De werkgroep adviseert het Crisisteam van ’t Heem. Op deze manier kunnen wij versoepelingen toepassen die van meerwaarde zijn voor onze cliënten en medewerkers waarbij de risico’s te overzien zijn.

We zouden graag snel verschillende versoepelingen doorvoeren, maar het is belangrijk dat we kunnen toetsen of de versoepelingen niet tot nieuwe besmettingen leiden. Om deze reden wordt er steeds maar 1 versoepeling toegepast, die we 2 weken opvolgen. Gaat dit goed dan zal daarna de volgende versoepeling toegepast worden.

Tweede versoepeling

De tweede versoepeling die we vanaf vandaag gaan toepassen, is het afzetten van de mondkapjes van medewerkers en vrijwilligers binnen onze zorglocaties en in de wijkverpleging.

De mondkapjes blijven nog wel geldig voor:

  • De niet vaste bezoekers van cliënten dragen op de gangen én bij de cliënt een mondkapje;
  • De vaste bezoeker van een client draagt op de gangen nog wel een mondkapje;
  • Behandelaren en ondersteunende diensten van buitenaf dragen op de gangen én bij de cliënt een mondkapje.

Soms zullen medewerkers nog wel een mondkapje dragen als ze dat zelf prettig vinden.

Als cliënt/wettelijk vertegenwoordiger wil dat er bij de zorg een mondkapje wordt gedragen, is er maatwerk mogelijk. De zorg gaat dan in overleg met de cliënt/wettelijk vertegenwoordiger.

De volgende maatregelen blijven nog steeds van toepassing:

   • Blijf thuis als er sprake is van (milde) klachten bij u of een van de huisgenoten;
   • Pas regelmatig handhygiëne toe;
   • Houd tijdens het bezoek 1,5 meter afstand;
   • Bezoekt u een van onze zorglocaties, vul dan het formulier in dat bij de entree ligt en geef aan dat u bent geweest en in welke periode, en deponeer deze in de postbus.

Mocht u vragen hebben dan verwijzen wij u graag naar het personeel op de afdeling, de kwaliteitscoach van de zorglocatie of de medewerker van het wijkteam.

 

Ga naar de inhoud