Samenwerking VVT-organisaties en ketenpartners in Brabant

Hoe de uitbraak van het coronavirus een extra impuls gaf aan de samenwerking van de VVT-organisaties en ketenpartners in Brabant. Met vier zorglocaties en wijkverpleging in vijf dorpen, heeft ook zorgstichting ‘t Heem intensief samengewerkt om de coronacrisis het hoofd te bieden.

Loon op Zand had eind februari de primeur: de eerste coronabesmetting van Nederland. Kort daarna was Noord-Brabant als eerste provincie met man en macht aan de slag in de strijd tegen het virus.

Terwijl de onderlinge crisiscommunicatie tussen de verzorgingshuizen in Brabant opgeschroefd werd, kwam daar op 12 maart exclusief voor Brabant het RONAZ (Regionaal Overleg Niet-Acute Zorgketen) bij. Het is een variant op het ROAZ, bedoeld om in de langdurige zorg en in de contacten met huisartsen beleidslijnen en adviezen snel met elkaar uit te wisselen.

Hoe verliep de samenwerking, hoe is de nazorg voor de zorgmedewerkers geregeld en wat zijn voor de VVT-organisaties in Brabant de bedrijfsmatige consequenties van de coronacrisis?

Een drieluik over corona in Brabant en de geleerde lessen. Deel 1: de samenwerking. ‘Het virus bracht ons dichter bij elkaar’: https://www.waardigheidentrots.nl/praktijk/brabant-corona-samenwerking/.

In deze reeks is inmiddels het tweede artikel verschenen: https://www.waardigheidentrots.nl/praktijk/brabant-corona-nazorg/.

Het derde artikel verschijnt omstreeks begin augustus.

Ga naar de inhoud