Geschiedenis ’t Heem

De kiem voor ‘t Heem werd al gelegd in 1919. In dat jaar werd namelijk Woningbouwvereniging St. Lambertus in Udenhout opgericht. Het duurde nog tot 2008 dat de naam ’t Heem werd gevoerd. Zo is het gekomen…

1919

Woningbouwvereniging St. Lambertus in Udenhout wordt opgericht.

1990

Zorgcentra de Eikelaar (Udenhout), de Leyenhof (Helvoirt) en Haarensteyn (Haaren) zijn federatieve zorginstellingen van De Kreite. In 1990 fuseert De Kreite met Stichting Torentjeshoef in Berkel-Enschot tot zorgstichting De Kreite. Stichting Ouderenhuisvesting De Kreite is destijds eigenaar van de aanleun- en seniorenwoningen.

2003

Stichting Ouderenhuisvesting De Kreite fuseert en gaat op in woningbouwvereniging St. Lambertus. Zorgstichting de Kreite en woningstichting St. Lambertus vormen een personele unie: ’t Heem.

2007

Vanaf 1 oktober 2007 voeren Stichting de Kreite en Woningstichting St. Lambertus de merknaam ’t Heem.

2008

Per 15 april 2008 vervallen de namen de Kreite en St. Lambertus. De organisatie heet officieel ’t Heem. ’t Heem is actief in de dorpen Berkel-Enschot, Biezenmortel, Haaren, Helvoirt en Udenhout.

2016-2017

t Heem kent tot medio 2017 een structuur met een personele unie van woonstichting ’t Heem en zorgstichting ‘t Heem. Mede vanwege overheidsmaatregelen is besloten de personele unie te ontvlechten. Op het niveau van de Raad van Toezicht is dat in 2016 al gebeurd. Ter overbrugging is bij zowel woonstichting ‘t Heem als zorgstichting ‘t Heem een interim manager aangesteld.

2018

Sinds 2018 wordt de ontvlechting tussen woonstichting ’t Heem en zorgstichting ‘t Heem op alle operationele niveaus doorgevoerd. Met het aantreden van directeur-bestuurder Esther Voeten is de nieuwe situatie voor de zorgstichting geconsolideerd. `t Heem biedt een breed pakket aan diensten aan op het gebied van wonen, welzijn en zorg in Berkel-Enschot, Biezenmortel, Haaren, Helvoirt en Udenhout. Woonstichting ’t Heem fuseert en gaat op in woningcorporatie TBV Wonen.

Ga naar de inhoud