E-mail Facebook LinkedIn Google+ YouTubeHKZ

Over 't Heem

't Heem is een samenwerkingsverband tussen Zorgstichting 't Heem en Woonstichting 't Heem. Dit betekent dat we actief zijn als woningcorporatie voor mensen met een beperkt inkomen én als zorginstelling voor ouderen. Wat houdt dit exact in? Bekijk het korte filmpje dat we hierover maakten.

Woonstichting 't Heem

We verhuren woningen in Udenhout, Berkel-Enschot, Haaren, Helvoirt en Biezenmortel. We ontwikkelen bovendien samen met belanghouders moderne en duurzame woningen en gebouwen, met bijbehorende services, diensten en zorg.

Zorgstichting 't Heem

Ook voor zorg kunnen klanten bij ons terecht. We leveren thuiszorg in de dorpen vanuit een centraal punt in het dorp. Daarnaast bieden we dagprogramma's met structuur voor ouderen en zorg in onze woonzorgcentra Haarensteyn, de Eikelaar, Torentjeshoef en tijdelijke locatie De Braacken.

Uitgangspunt bij al onze activiteiten en diensten is dat de wens van onze klanten voorop staat. We zijn een kleine, betrokken organisatie die sterk is geworteld in de dorpen. Daar zijn we trots op.

't Heem staat voor wonen, zorg en welzijn in uw dorp!

Voorgeschiedenis 't Heem

In 1919 werd Woningbouwvereniging St. Lambertus in Udenhout opgericht. Stichting de Kreite ontstond in 1990. Toen fuseerden de federatieve zorginstellingen de Kreite, waartoe de zorgcentra de Eikelaar, de Leyenhof en Haarensteyn behoorden, met Stichting Torentjeshoef in Berkel-Enschot. Stichting Ouderenhuisvesting de Kreite, de toenmalige eigenaar van de aanleun- en seniorenwoningen, fuseerde met St. Lambertus.

’t Heem is het resultaat van een personele unie van zorgstichting de Kreite en woningstichting St. Lambertus, die in 2003 van start ging. Vanaf 1 oktober 2007 voerden Stichting de Kreite en Woningstichting St. Lambertus de merknaam ’t Heem. Per 15 april 2008 zijn de namen de Kreite en St. Lambertus verdwenen en heet de organisatie officieel ’t Heem. ’t Heem is actief in de dorpen Udenhout, Berkel-Enschot, Helvoirt, Haaren en Biezenmortel.