E-mail Facebook LinkedIn Google+ YouTubeHKZ
2 juni 2017

In Udenhout zie je de dorpsverhalen met je oren

Op zaterdag 3 juni is om 14.30 uur in De Eikelaar in Udenhout de presentatie én expositie van het eerste historisch kinderkunstboek met geluid, Met je oren kun je zien.

Op zaterdag 3 juni is om 14.30 uur in De Eikelaar in Udenhout de presentatie én expositie van het eerste historisch kinderkunstboek met geluid: Met je oren kun je zien.  De expositie toont 100 kinderkunstwerken en 21 portretten van de Tilburgse documentair fotograaf David Gómez van Haeren. De opening wordt muzikaal omlijst door Peter Faber op accordeon.

Elk jaar worden vijf van de verhalen op de cd’s uit dit boek in de verhalenbank van het dorp ten gehore gebracht. Vandaag zijn de eerste vijf geïnstalleerd.

“Joke zorgt al 35 jaar voor de toneelzolder. Als Julia en Stef tussen de rijen verkleedkleren lopen, kraakt de vloer een beetje. Het is daar zó groot dat je er verstoppertje kunt spelen. Maud woont dicht bij Toos. Als ze binnenkomt ziet ze een mooie ketting hangen. Zou Toos die om doen als ze naar het kapelletje gaat?”

In 'Met je oren kun je zien' beleef je via de waarneming  van 130 Udenhoutse kinderen wat 27 van hun oudere dorpsgenoten aan hen vertellen. Over vroeger, hun leven, het dorp, en over dingen die ze belangrijk vinden. In tekst, kinderkunst, fotografie, en op de cd’s die in het boek verscholen zijn. En op de verhalenbank in het dorp. Daar kun je elk jaar vijf andere verhalen uit het boek beluisteren.

Het dorp brede project van stichting Sustainable Art Society (SAS) toont hoe belangrijk ouderen zijn voor Udenhout in het bijzonder, en voor de gemeenschap waarin we leven in het algemeen. En ook hoe open kinderen staan voor wat ouderen te vertellen hebben.

Het project is een initiatief van maker Saskia van Haeren (SAS), wordt gedragen door meer dan 150 deelnemers, en financieel ondersteund door het Oranjefonds, stichting Zorgvrienden van ’t Heem, Woon-zorg centrum De Eikelaar, stichting De Vosselaar, de dorpsraad van Udenhout, gemeente Tilburg, Bibliotheek Midden-Brabant, Kijkwijzer Media en SASproducties.