E-mail Facebook LinkedIn Google+ YouTubeHKZ
24 januari 2018

Aftrap project Grijs, Groen en Gelukkig

In samenwerking met IVN

Zorgstichting ‘ t Heem is één van de koplopers van het project Grijs, Groen & Gelukkig van IVN (Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid). In een filmpje krijgt u meer uitleg over dit project. 

Op woensdag 24 januari jl. heeft in locatie Leyenhof in Helvoirt de feestelijke aftrap plaatsgevonden van het samenwerkingsverband van IVN en zorgstichting ‘ t Heem. Ook op de locaties Torentjeshoef, Eikelaar en Haarensteyn werden op deze dag diverse natuurrijke activiteiten gehouden. Samen willen we onze ouderen laten genieten van natuur, beweging en buitenlucht!

Dit doen we bijvoorbeeld door activiteiten als natuurwandelingen met een gids, kweken van bloemen en planten, de IVN natuurkoffer en contact met dieren. Vrijwilligers en medewerkers welzijn van ‘t Heem volgden afgelopen jaar een training Natuurbeleving bij het IVN. De opgedane kennis en ervaring wordt ingezet om met ouderen diverse natuur-activiteiten te ondernemen en te beleven. We vinden het belangrijk om de buurt te betrekken in het natuurlijk activiteitenprogramma. Hierdoor kan kennis uitwisseling en samenwerking plaatsvinden op het gebied van groenprojecten.

De komende drie jaar wil IVN 100 zorgcentra vergroenen en 10.000 ouderen een gelukkige oude dag bezorgen door hen de effecten van natuur te laten beleven. Wij zijn als koploper een voorbeeld voor andere zorgcentra die gaan vergroenen. En daar zijn we trots op!