Einde coronamaatregelen

Het kabinet heeft eind maart vrijwel de meeste coronamaatregelen afgeschaft. De vaccinaties werken bij veel mensen goed en een grote groep mensen heeft weerstand opgebouwd doordat ze besmet zijn geweest met corona.

Ook binnen onze zorglocaties en in de wijkverpleging neemt het aantal besmettingen onder cliënten, medewerkers en vrijwilligers af.

Wij zijn blij te melden dat vanaf vandaag ook de laatste maatregelen bij ’t Heem vervallen. Dit houdt in dat onze medewerkers en vrijwilligers geen mondmasker meer hoeven te dragen en geen afstand meer hoeven te houden.

Omdat het geen ‘crisis’ meer is, komt het coronavirus onder de reguliere bedrijfsvoering te vallen. Net als bij een uitbraak van andere virussen, treedt dan een protocol in werking. Het crisisteam wordt daarom opgeheven.

Natuurlijk is er altijd ruimte voor individuele wensen. Mocht u het op prijs stellen dat een medewerker of vrijwilliger in uw nabijheid wel een mondmasker draagt, aarzel dan niet dit te vragen.

Omdat het coronavirus niet weg is, is het van belang dat wij ons allemaal houden aan de standaard basismaatregelen: handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven bij klachten en zorgen voor voldoende frisse lucht.

Wij hopen dat u allen kunt genieten van een zorgeloze zomer!

Ga naar de inhoud