Leyenhof – Helvoirt

Leyenhof ligt in het nieuwe centrum van Helvoirt. Deze moderne woonzorglocatie heeft een prachtige tuin met wandelpaden, een jeu-de-boules-baan en terrassen. Op drie verdiepingen bevinden zich 50 zelfstandige huurappartementen. Op de begane grond zijn appartementen voor 24-uurszorg. Daar is ook ons sfeervolle restaurant, waar iedereen uit de omgeving welkom is!

‘t Heem vindt het belangrijk dat ouderen in hun eigen dorp kunnen blijven wonen. Daarom hebben we in Helvoirt woonzorglocatie Leyenhof gebouwd. Dit nieuwbouwcomplex is eind 2016 opgeleverd.
Leyenhof is van alle moderne gemakken voorzien. Alles is erop gericht intensieve zorg te bieden voor mensen met geheugenproblemen of lichamelijke klachten. Wij bieden professionele en persoonlijke zorg. En dat in een gemoedelijke, dorpse sfeer.

Woonvorm

Woonzorglocatie Leyenhof heeft op de begane grond 32 zorgappartementen voor 24-uurszorg. Hier zijn ook twee gezellige en smaakvol ingerichte gezamenlijke huiskamers voor bewoners met dementie of voor dagopvang. Activiteitenruimte ‘de Ontmoeting’ en restaurant ‘Leyenhof’ bevinden zich eveneens op de begane grond.

Op de verdiepingen heeft Leyenhof 50 zelfstandige huurappartementen. Het gebouw is gekoppeld aan de aanleunwoningen van het Hofpad.

Zorg

In de 32 zorgappartementen bieden we 24-uurszorg.

Huurders van een appartement in Leyenhof en van de aanleunwoningen kunnen gebruikmaken van de wijkverpleging en diensten van ‘t Heem. Bovendien kunt u in Leyenhof terecht voor Dagbesteding.
Wij vinden zorg op maat heel belangrijk en kijken naar uw specifieke situatie. Een prettige dag in Leyenhof, daar zetten wij ons voor in!

Martinipad 3, 5268 AZ Helvoirt
Routebeschrijving
0411 - 76 36 20
leyenhof@t-heem.nl

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over woonzorglocatie Leyenhof?
Neem dan gerust contact op met een van onze zorgadviseurs:
Rineke Vugs: 06-5129 6320
Yolande van Meurs: 06-20511209
E-mail: zorgadviseur@t-heem.nl

Aandacht, activiteiten, gezelligheid
Bij ’t Heem kunt u, vlakbij huis, aansluiten bij dagbestedingsactiviteiten.

Met dorpsgenoten een hobby beoefenen of samen eten?
Bij woonzorglocatie Leyenhof ontmoeten we u graag. In Leyenhof organiseren we diverse activiteiten in het restaurant. Als inwoner van Helvoirt kunt u daar ook aan deelnemen.

In Leyenhof organiseren we op de zorgafdeling wekelijks diverse welzijnsactiviteiten en maandelijks staan er extra bijeenkomsten zoals muziek of een optreden op het programma.

Meer informatie en aanmelden
Interesse om deel te nemen aan één of meer activiteiten van Leyenhof?
Neem dan contact op met onze welzijnsmedewerker. Zij geeft u graag meer informatie over de mogelijkheden.

Welzijnsmedewerker Cora Eikelenboom,
06 - 1055 7771 of welzijnleyenhof@t-heem.nl

Lunchen of een kopje koffie of thee drinken in Helvoirt? Dat kan in restaurant Leyenhof.
In restaurant Leyenhof hangt een ontspannen sfeer. U kunt er goed eten en drinken. Onze koffie is versgemalen. Echt lekkere koffie dus! Kom gezellig langs met de (klein)kinderen voor een smakelijke lunch of diner. Ook voor een broodje of salade kunt u in ons restaurant terecht.
Op zomerse dagen kunt u op ons terras genieten van een hapje en een drankje. U bent van harte welkom!

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 10.30 - 14.00 uur
Weekend van 10.00 - 19.30 uur

Voor een borrelhapje of een drankje is reserveren niet nodig. Wilt u een warme maaltijd gebruiken, dan is het prettig als u vooraf reserveert. Zo bent u altijd verzekerd van een plaats.
Loop even langs bij het restaurant of bel: 0411 – 212 626

In ons restaurant/grand café kunt u alleen per pin betalen.

Rondom Leyenhof kunt u op een aantal plaatsen gratis parkeren. Leyenhof is met het openbaar vervoer bereikbaar met

  • vervoersmaatschappij Arriva lijn 140, vanaf Centraal station Den Bosch
  • de buurtbus, lijn 239.

Zie voor actuele informatie 9292ov.nl

HelvoirThuis
Sociaal cultureel centrum het HelvoirThuis grenst aan Leyenhof. In het HelvoirThuis zijn ook een VVV agentschap en het Van Gogh Helvoirt informatiecentrum gevestigd.

Grenzend aan Leyenhof ligt een dementie-vriendelijke ‘belevingstuin’; een gedeelte ervan ligt aan de voorkant van de woningen aan het Hofpad en een gedeelte aan de achterkant.

De belevingstuin is een ontmoetingsplaats voor alle leeftijden. Hier kunnen jong en oud uit Helvoirt heerlijk buiten zijn. De ouderen die in en om Leyenhof wonen kunnen hier zeker ook gebruik van maken. En er zijn bankjes. Handig voor wie geen lange wandeling meer kan maken.

 

Het parcours van ‘Beweegroute Helvoirt’ loopt langs woonzorglocatie Leyenhof. Dit is een herkenbare route door Helvoirt. De route voert langs diverse fitnesstoestellen voor alle leeftijden: de allerkleinsten, de schooljeugd, jongvolwassenen en ouderen. Bij Leyenhof zijn speciale plekken gemaakt voor ouderen en voor kinderen.
Deze route maakt het extra leuk om naar buiten te gaan. Dat kan op eigen gelegenheid of met medewerkers, vrijwilligers of mantelzorgers. Ideaal om wat beweging te krijgen, dorpsgenoten te ontmoeten en te genieten van de natuur.

Overzicht aanvullende diensten en tarieven Leyenhof

Omschrijving Bedrag 2021*
Servicepakket huiskamer €   17,70
Waskosten (per persoon) €   54,35
Labelkosten was (per stuk) €     1,05
Zorgappartement langer aanhouden dan 7 dagen na vertrek (per dag, maximaal 7 dagen) € 100,29

*prijspeil van alle diensten per 15 april 2021, jaarlijkse prijswijzigingen voorbehouden

Loopt iets naar tevredenheid? Bent u tevreden over de zorg- en dienstverlening van Leyenhof? Wij vinden het fijn als u ons dat laat weten. Uw kunt uw waardering kenbaar maakt via ZorgkaartNederland. U helpt daarmee ook anderen die aangewezen zijn op professionele zorg, bij het maken van een goede keuze uit de zorgaanbieders. Waardeer mij Loopt iets niet naar tevredenheid? U kunt uw ongenoegen kenbaar maken. Het liefst natuurlijk eerst bij uw vaste contactpersoon of andere betrokken medewerkers. Dan kunt u in gesprek gaan om samen een oplossing te vinden.
Skip to content