Bewoners mogen weer bezoek ontvangen en buiten wandelen

De zorglocaties van ’t Heem zijn sinds deze week voorzichtig open voor bezoek. Vooralsnog gaat dit om één vaste bezoeker. Deze kan ook samen met de bewoner een wandelingetje maken. Dit geldt alleen voor locaties die twee weken corona-vrij zijn.

Onze zorglocaties gaan de komende tijd gefaseerd open. Bezoekers en bewoners moeten zich aan de regels houden die het risico op besmetting en verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk maken.

Bezoekregeling

Aan de hand van de landelijke handreiking heeft een werkgroep in samenspraak met de cliëntenraad, ondernemingsraad en specialist Ouderengeneeskunde een bezoekbeleid opgesteld. In deze fase mogen bewoners 1x per week één vaste bezoeker per persoon ontvangen met een maximale bezoekduur van een uur. Vooraf heeft de zorgafdeling gevraagd wie deze vaste bezoeker is.

Iedere locatie heeft z’n eigen vastgestelde bezoekdagen en bezoektijden. Er is dan een medewerker bij de entree aanwezig die vraagt of de bezoeker klachtenvrij is, laat de bezoeker de  handen desinfecteren en reikt een mondkapje uit. De bezoeker gaat via de kortste route naar het appartement van zijn of haar dierbare en dient onderweg niet in contact te treden met andere bezoekers of zorgpersoneel. Tijdens het bezoek moet altijd anderhalve meter afstand worden gehouden.

Wandelen met familie

De vaste bezoeker kan ook weer buiten met de bewoner een wandeling maken, mits de bewoner op een afdeling woont die twee weken vrij is van corona en mits de bewoner door een medewerker of door de vaste bezoeker wordt opgehaald en teruggebracht. Het is niet de bedoeling dat de bewoner samen met de naaste naar drukke plekken gaat zoals een winkel of een verjaardag. Anderhalve meter afstand blijft steeds het uitgangspunt.

Veiligheid

Elke locatie is achter de schermen - in samenspraak met de cliëntenraad, ondernemingsraad en de specialist ouderengeneeskunde - druk bezig om de locatie zo goed mogelijk in te richten en alles te regelen om te voldoen aan de strikte voorwaarden van het RIVM en de GGD. Vanaf 15 juni kan een volgende stap in de versoepeling gezet worden, ook deze stap wordt door de werkgroep in samenspraak met de ondernemingsraad, de cliëntenraad en de specialist Ouderengeneeskunde gemaakt.

Corona

Mocht een bewoner op een afdeling verdacht zijn van corona, dan gaat de afdeling weer dicht voor bezoek totdat duidelijk is dat de bewoner niet besmet is met corona. Is de bewoner wel besmet, dan gaat de afdeling dicht totdat de bewoner twee weken klachtenvrij is.

Het organiseren en coördineren van het bezoek is per locatie bij één persoon belegd, de bezoekregisseur.

Foto's: Gemaakt (met toestemming) in locatie de Eikelaar in Udenhout t.b.v. Regionaal Archief
Fotograaf:  Maria van der Heyden

Skip to content