Actuele informatie coronavirus

De ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan snel en bijna dagelijks worden nieuwe, strengere maatregelen afgekondigd. Uiteraard houdt  ’t Heem, samen met de GGD en verschillende zorgpartners in de regio, de situatie nauwlettend in de gaten.

Samen met afdeling infectiepreventie van het Elisabeth Tweesteden (ETZ) ziekenhuis en de landelijke richtlijnen van het RIVM wordt het beleid binnen onze zorginstelling opgesteld. Een beleid met als uitgangspunt om onze bewoners te beschermen tegen het virus en verdere verspreiding binnen Nederland te voorkomen.

Vragen & antwoorden

Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar de website van het RIVM. Hier vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wij mogen op onze zorgafdelingen, op aanwijzing van het kabinet, geen bezoek meer ontvangen. Om die regeling zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, kunt u op de website ActiZ, onze brancheorganisatie, antwoorden vinden op de belangrijkste vragen rondom deze regeling.

Het ministerie van VWS heeft een overzicht met veelgestelde vragen (FAQ) opgesteld als het gaat om de maatregelen rondom het coronavirus die betrekking hebben op verpleeghuizen en de zorg in kleinschalige woonvoorzieningen. Belangrijke onderwerpen in de veelgestelde vragen zijn: hoe zit het met de opname van nieuwe cliënten in het verpleeghuis? Welke maatregelen zijn van toepassing op kleinschalige woonvoorzieningen? Hoe zit het met gezamenlijke dagbestedingsactiviteiten?

Heeft u specifieke vragen, stel ze dan per mail via infozorg@t-heem.nl. Wij sturen uw vraag door naar de betreffende (zorg)afdeling, zodat we u een antwoord kunnen geven of eventueel met u mee kunnen zoeken naar een oplossing.

Skip to content