Vrienden van ’t Heem sponsoren koersbal

Koersbal is een van de populairste sporten onder ouderen. Want deze sport is zeer geschikt voor senioren die naast wat beweging ook van een beetje competitie houden.

De welzijnsmedewerkers van Haarensteyn (Haaren) en de Eikelaar (Udenhout) wilden daarom graag een vaste set in hun zorglocatie voor welzijnsactiviteiten voor bewoners en senioren uit het dorp.

Niet zo verwonderlijk dat zij een aanvraag indienden bij Stichting Vrienden. Want een set koersbal mét mat én ballen op een trolley is behoorlijk prijzig. De voorzitter klom in de pen om co-financiers te zoeken.

Het Baeten Geven FondsKBO Haaren en Alzheimer Nederland afd. 't Hertogenbosch-Bommelerwaard reageerden positief en met hun financiële bijdrage kon het bestuur van Stichting Vrienden een complete set koersbal aan beide locaties aanbieden.

Bewoners uit de twee woonzorglocaties en senioren uit de dorpen zijn superblij. De opkomst bij deze activiteit is hoog. Het is een gezellige tijdsbesteding. De ouderen zijn er even uit én in beweging. Het gezelschap keuvelt samen gezellig terwijl om de beurt twee personen aan het gooien zijn.

Nieuwsgierig geworden hoe dat eruit ziet? Bekijk het filmpje maar!

NB. In de zorglocaties Torentjeshoef (Berkel-Enschot) en Leyenhof (Helvoirt) was al wel een vaste set koersbal aanwezig.

Skip to content